SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

23.03.2016 ob 11:54

Čudovit večer na prireditvi "Z materami v pomlad"

V torek, 22. marca 2016, ob 17. uri, je v čudovitem ambientu viteške dvorane Posavskega muzeja Brežice potekala že 3. tradicionalna prireditev 'Z materami v pomlad'. Rdeča nit večera je bila obeleževanje materinskega dneva ter praznika vseh žensk, pa tudi moških, in prehod iz mrzle zime v najbolj čaroben čas v letu, ko vse začne brsteti in cveteti – v pomlad.

Dogodek smo v celoti organizirali in pripravili študentje drugega letnika visokošolskega študijskega programa Fakultete za turizem Univerze v Mariboru Brežice pri predmetu Management prireditev pod mentorstvom pred. dr. Lee-Marije Colarič-Jakše. V veselje nam je, da sta se našemu povabilu odzvala tudi dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Boštjan Brumen in župan občine Brežice gospod Ivan Molan.

V sodelovanju z lokalnim okoljem smo študenti pripravili bogat kulturni program. Prireditev so s plesom odstrle Dobovske mažoretke, študenti in študentke so citirali in uprizorili pesmi znanih avtorjev s spremljavo na klavirju, manjkalo pa ni tudi pevskih in plesnih točk. Prireditev so popestrili tudi člani klape Parangal, ki so s svojimi glasovi segli v srca deklet, žensk, mater in vseh, ki so bili prisotni.

Vrhunec večera je predstavljal intervju z ženskami iz našega prostora, ki izstopajo iz sivega povprečja vsakdana, ki zmorejo uspešno usklajevati družinsko in poslovno življenje. Kako se ti dve področji v življenju usklajujeta, so nam povedale osrednje gostje prireditve Majda Arh, Maja Kozmus, Ana Nuša Somrak in Elka Zevnik. Da pa nismo pozabili tudi na moško mnenje, smo na intervju povabili tudi Primoža Kozmusa, ki je spregovoril o vlogi žensk v sodobni družbi.  

Prav tako je bilo poskrbljeno za najmlajše, saj je naša animacijska skupina študentov ustvarila inovativno delavnico za otroke, kjer so ustvarili majhno pozornost za starše, nam pa predstavili tudi pesmico, ki so se jo naučili.

Po koncu prireditve so gostje lahko okusili majhne prigrizke in sladke dobrote, ki so nastale izpod rok študentov drugega letnika visokošolskega programa FT UM Brežice, prav tako pa ni manjkalo okoliških vin.

Prireditev ne bi bila tako uspešna, če se na povabilo k sodelovanju ne bi odzvali tudi številni sponzorji in donatorji, ki so nam olajšali celotno pripravo in organizacijo.

Več foto utrinkov galeriji (tukaj).

Študenti 2. letnika VS programa Turizem

 

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije