SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

20.12.2016 ob 09:14

Dan Fakultete za turizem 2016

Letos je v Brežicah ob sedmi obletnici ustanovitve Fakultete za turizem Univerze v Mariboru potekal že tradicionalni Dan fakultete. V ponedeljek, 19. 12. 2016, so študenti najprej obiskali Dom upokojencev Brežice, kjer so starejšim občanom predstavili tradicijo praznovanja božičnih praznikov po svetu. Nato pa so vsi skupaj zapeli nekaj narodnih in prazničnih pesmi. Študenti so pot nadaljevali do Zavetišča za male živali Brežice, kjer so s pasjo in mačjo hrano obdarili male živali, ki trenutno nimajo doma. Sredstva za hrano so tudi letos zbirali na prireditvi Tržnica z namenom, ki je v začetku decembra potekala na brežiškem gradu.

 

Dan fakultete se je nadaljeval v popoldanskih urah s podelitvijo nagrad najboljšim študentom v študijskem letu 2015/16. Priznanja in nagrade je prejelo pet študentov in študentk, ki so v preteklem letu dosegli najvišji učni uspeh. To so Katja Kokot, Mojca Fras, Janina Žemva, Katja Murkovič ter Tomi Špindler. Priznanje za najboljšega pedagoga fakultete pa je prejela doc. dr. Jasna Potočnik Topler.

 

Sledila je okrogla miza »Brendiranje turistične destinacije Posavje«, ki jo je pripravil magistrski študent turizma Marko Ogorelc. Obravnavano temo je raziskoval v svoji diplomski nalogi, na okrogli mizi pa so se mu pridružili pred. mag. Valentina Božič (strokovnjakinja za trženjsko komuniciranje), g. Igor Zorčič, (poslanec v Državnem zboru RS) ter doc. dr. Marko Koščak (strokovnjak za destinacijski management). Ugotovili so, da je skupna turistična blagovna znamka Posavje odličen potencial za razvoj turizma v regiji. Mora pa obstajati skupna želja vseh občin in turističnih ponudnikov, da se povežejo in delujejo skupaj pod enotno blagovno znamko Posavje.

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije