SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

03.10.2017 ob 10:29

Gostujoča tuja strokovnjakinja Salla Jutila

V času od 1. 10. 2017 do 31. 1. 2018 bo na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za turizem, gostovala Salla Jutila iz Univerze na Laponskem, Finska, v študijskem programu Turizem, na 1. in 2. stopnji, pri predmetih Teorije turizma (UN), Osnove turizma (VS) in Politični vidiki turizma (MAG).

Gostovanje bo izvedeno v okviru projekta “Vključevanje gostujočih tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev v pedagoški proces kot steber razvoja kakovosti procesa internacionalizacije na Univerzi v Mariboru”, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Kratek življenjepis tujega gostujočega strokovnjaka

Salla Jutila je leta 2007 diplomirala s področja turizma na Jyväskylä University of Applied Science na Finskem in nadaljevala podiplomski študij družboslovja na Univerzi na Laponskem, Finska, kjer je usmerjala turistične študije in geografijo. Trenutno deluje kot univerzitetna učiteljica na Univerzi na Laponskem v okviru Multidimensional Tourism Institute. Njena raziskovalna področja so trajnostni razvoj v turizmu, dostopni turizem in turistične teorije. Poučuje predmete Trajnostni razvoj v turizmu, Uvod v turistične pojave in Seminar diplomskega dela. Na Florida Universitaria, Valencia, Španija, je opravila izmenjavo učiteljev, kjer je poučevala o dostopnem turizmu. Poleg poučevanja je tesno vpeta v raziskovalne in razvojne projekte s področja turizma, natančneje koncepta well-beinga, razvoja mednarodnih turističnih programov, delitvene ekonomije v turizmu ter dostopnega turizma in gostoljubnosti. V letu 2017 je opravila tudi enomesečno raziskovalno gostovanje v Kimberley v Južni Afriki v okviru projekta o oblikovanju storitev za participativni razvoj.

Program gostovanja

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije