SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

03.04.2014 ob 11:38

Jeseni Brežice bogatejše za 30 mest rednega magistrskega študija Turizem

Zaposleni v turizmu se lahko razveselijo novice, da bodo z naslednjim šolskim letom v Brežicah dobili možnost brezplačnega magistrskega študija Turizem.

Fakulteta za turizem pozdravlja odločitev Univerze v Mariboru, da že prihodnje leto razpiše redni magistrski študij turizma. Prvotna odločitev je namreč bila, da bi z rednim študijem počakali, dokler sedanji študentje ne diplomirajo. Vendar pa na Fakulteti za turizem prepoznavajo potrebo po magistrskem študiju predvsem pri že zaposlenih v turizmu. Zato so prepričali Univerzo v Mariboru, da že v naslednjem letu razpišejo redni program.

Časovna izvedba magistrskega študija bo prilagojena ljudem, ki so zaposleni. Vsakemu državljanu, ki še ni izkoristil možnosti izobraževanja na 2. bolonjski stopnji, namreč pripada pravica do brezplačnega študija, ne glede na starost in zaposlitev. Vsi, ki so že dosegli 6. stopnjo izobrazbe, lahko nadaljujejo svojo kariero in ob delu pridobijo še specializirano strokovno znanje iz področja turizma in magistrsko izobrazbo.

S tem Fakulteta za turizem izpolnjuje tudi svoje obljube lokalnemu okolju, ki je v ustanovitvi Fakultete za turizem prepoznalo priložnost za razvoj regije in gospodarstva. Dekan doc. dr. Božidar Veljković tako pravi: »Upamo, da bo lokalno okolje in gospodarstvo izkoristilo to priložnost in bo že ta prva generacija magistrskega študija povezala sposobne ljudi v našem turizmu z znanjem in seveda tudi drug z drugim, kar sploh v turizmu, kjer vse temelji na odnosih med ljudmi, ni zanemarljiva prednost«.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru ima tako velika pričakovanja glede magistrskega študija in vabi vse zainteresirane, da jih že na pomlad kontaktirajo in se pozanimajo o možnostih študija.

Za več informacij o vpisu najdete tukaj ali na ft@um.si.

 

 

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije