SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

16.12.2015 ob 11:28

Podjetniški dan na FT

V ponedeljek, 14. 12. 2015, je na Fakulteti za turizem UM v sklopu alumni aktivnosti fakultete potekal Podjetniški dan v sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Univerze v Mariboru, Tovarne podjemov. Na dogodku je predstavnik Tovarne podjemov mag. Jure Verhovnik predstavil, kako s pomočjo najsodobnejših metod izgradnje startupov zasnovati, preveriti in realizirati podjetniško idejo. Udeleženci dogodka so se seznanili z znanji in metodami za hitrejši vstop na trg ob minimalnem tveganju in stroških ter iz konkretnih primerov iz prakse izvedeli, kaj deluje in kaj ne pri razvoju podjetniških idej.

V drugem delu dogodka smo gostili g. Bojana Planka, univerzitetnega diplomiranega inženirja iz računalništva in solastnika podjetja Intersplet, agencije za marketing in turizem, d.o.o. Bojan Planko je predstavil svojo poslovno kariero in dejavnost podjetja, ki deluje na področju rezervacij nastanitev v Sloveniji in na Hrvaškem že 7 let. Pri 32. letih svoj čas skrbno posveča podjetju in novim izzivom, ki jih podjetniški trg zahteva za dolgoročen uspeh predvsem na področju turizma. Z njegove perspektive so udeleženci dogodka lahko izvedeli, kako je biti podjetnik in katere so prednosti in nevarnosti lastne podjetniške poti.

Ob zaključku dogodka so udeleženci s svojimi vprašanji razvili zanimivo debato o podjetništvu, startup-ih in priložnostih ter nevarnostih vstopa v podjetniške vode.

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije