SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

06.07.2016 ob 10:34

Podpis sporazuma o sodelovanju med Univerzo v Mariboru in Občino Brežice

Univerza v Mariboru bo v četrtek, 7. julija 2016, podpisala Sporazum o sodelovanju na področju gospodarskega, trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja z Občino Krško in z Občino Brežice.

Podpis Sporazuma med Univerzo v Mariboru in Občino Brežice bo potekal na Fakulteti za turizem UM (Cesta prvih borcev 36, Brežice – senatna soba) ob 12. uri. Sporazum bosta podpisala rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar in župan Občine Brežice gospod Ivan Molan.

 

SPOROČILO ZA JAVNOST: 

Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar je danes podpisal Sporazum o sodelovanju na področju trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja z Občino Krško in  z Občino Brežice. Tako želijo s pozitivnim zgledom ustvariti okolje, ki bo z razvojem, ustvarjanjem in prenašanjem ključnih znanj pripomoglo h kakovostnemu, uravnoteženemu gospodarskemu, trajnostnemu in družbeno odgovornemu razvoju obeh občin, Univerze v Mariboru in Republike Slovenije. Univerza v Mariboru tako s svojim znanjem, raziskavami in strokovnostjo postaja osrednji prostor povezovanja z gospodarstvom in identificiranimi realnimi razvojnimi potrebami iz lokalnih skupnosti. 

»Univerza v Mariboru je prevzela razvojno iniciativo v Vzhodni kohezijski regiji. Z doslej izvedenimi razvojnimi aktivnosti, smo skupaj z našimi razvojnimi deležniki, med katere danes formalno vstopata tudi  Občina Krško in Občina Brežice, ustvarili velik razvojni potencial. A le tega je potrebno vseskozi nadgrajevati. Za učinkovito pridobivanje evropskih razvojnih sredstev je ključno, da se čimprej zagotovi ustrezne vire, s katerimi se bodo na izvedbenem nivoju ustvarjale prave dodane vrednosti. Predvsem je pomembno, da vsaj del sredstev iz naslova Tehnične pomoči pri pripravi evropskih razpisov dejansko pride v Vzhodno kohezijsko regijo, saj danes več kot 95% teh sredstev ostane v Zahodni kohezijski regiji. S tem bodo ustvarjeni osnovni pogoji za to, da bodo razvojna sredstva prišla v gospodarstvo in lokalne skupnosti regije, ki jih najbolj potrebujejo«, je poudaril rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar.

»Občina Brežice se je odločila za ustanovitev fakultete z vizijo doseči več ciljev. Glavni cilj je mladim v Posavju omogoči dostopnejši študij, pridobiti verodostojno izobraževalno inštitucijo z ugledom v širšem prostoru, ki bo mladim zagotovila kakovostno znanje, gospodarstvu pa strokovne kadre in podporo. Podpis sporazuma z Univerzo v Mariboru pomeni nadgradnjo odnosa med Fakulteto za turizem in Občino Brežice,  saj prehajamo iz odnosa občine kot financerja v partnerski odnos na področju iskanja sredstev za razvoj. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi lažje in uspešneje kandidirali za evropska sredstva,« je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan.

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije