SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

03.12.2015 ob 10:29

Prva podelitev diplom Fakultete za turizem

Prva generacija diplomantov Fakultete za turizem Univerze v Mariboru je 1. 12. 2015 prejela diplomske listine na slovesni podelitvi diplom. Diplomante so nagovorili brežiški župan g. Ivan Molan, dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjan Brumen ter rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar, ki je diplomantom izročil listine.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je letos jeseni dobila prve diplomante, kateri so svoje diplomske listine prejeli na prvi slovesni podelitvi diplom na fakulteti. V spremstvu staršev, sorodnikov in prijateljev so se udeležili prireditve, ki je potekala v Viteški dvorani brežiškega gradu. Diplomske listine so prejeli iz rok rektorja Univerze v Mariboru prof. dr. Igorja Tičarja, poleg pa so prejeli tudi poseben znak diplomanta fakultete, ki jim ga je izročil dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjan Brumen.

Znak diplomanta Fakultete za turizem Univerze v Mariboru je pomanjšana kravata v barvah Fakultete za turizem. Predstavlja pripadnost Fakulteti za turizem, akademski skupnosti Univerze v Mariboru in občečloveškim etičnim vrednotam. Hkrati znak simbolizira članstvo v alumni klubu Fakultete za turizem.

Diplomanti so se mentorjem in predavateljem poklonili s čudovitim zahvalnim govorom, ki ga je pripravil diplomant Tomi Špindler. Vsem študentom in bodočim diplomantom pa so izročili kamen modrosti, ki ga je predstavila diplomantka Maja Žibert. Kamen modrosti bo postavljen na fakulteti v Brežicah kot opomin in spomin vsem, da je za študenta v času izobraževanja študij prioriteta. Program prireditve so s svojim nastopom obogatili Akademski pevski zbor Maribor ter študenti Fakultete za turizem z recitali in pevskim nastopom.

Utrinke s podelitve si lahko ogledate v fotograleriji.

Z dovoljenjem avtorja, diplomanta Tomija Špindlerja, objavljamo njegov čudovit zahvalni govor diplomantov:

Spoštovane diplomantke, spoštovani diplomanti.
Spoštovani rektor Univerze v Mariboru.
Spoštovani dekan Fakultete za turizem v Brežicah.
Spoštovani župan občine Brežice.
Spoštovani mentorji, profesorji, zaposleni na Fakulteti za turizem v Brežicah.
Spoštovani starši, sorodniki, prijatelji, študenti.
Spoštovani gosti.

S Fakulteto za turizem v Brežicah sem se prvič srečal pred približno petimi leti. Takrat, še v srednješolskih klopeh, sem z zanimanjem spremljal potek ustanovitve fakultete. Po tihem sem upal, da bo fakulteta zaživela ravno v letu 2012, ko se bo treba odločiti za študijsko pot. In zgodilo se je ravno to.

Prvi informativni dnevi Fakultete za turizem, prvi uvajalni dan, prva spoznavanja kolegov, 1. oktober 2012 – začetek študija na Fakulteti za turizem. In sedaj – 1. december 2015, prva podelitev diplom Fakultete za turizem v Brežicah.  

Od prvega dneva študija do danes je minilo 38 mesecev, 1187 dni. Vsak trenutek v tem obdobju je bil edinstven in neponovljiv. Veliko trenutkov je šlo v pozabo, mnogo pa se jih je zasidralo v spomin. Prepričan sem, da se pri vseh diplomantih in kolegih študentih veliko nepozabnih trenutkov nanaša na Fakulteto za turizem. Pa najsi bodo to trenutki iz študentskih klopi, terenskih vaj, ekskurzij, sproščenih druženj ali študentskih zabav.

Spoštovane diplomantke, spoštovani diplomanti. Iz popolnih neznancev smo postali kolegi, iz kolegov smo postali prijatelji. Ustvarili smo spomine, ki jih ne bomo nikoli pozabili. Med nami so se spletle močne vezi, za katere verjamem, da bodo ostale za vedno.

Poznate zgodbo ... Rabin Harold Kushner je opazoval otroka, ki sta ob vodi zidala gradove iz peska. Ko sta ravno končala umetelen grad, za katerega sta potrebovala veliko časa in potrpljenja, je prišel val in ga zravnal s tlemi. Kushner je pričakoval solze in jezo. Otroka pa sta se usedla, se prijela za roke in se smejala. Kmalu sta začela graditi nov grad. Ta otroka nas lahko naučita pomembne lekcije. Mnogo stvari v našem življenju, ki jih ustvarjamo s toliko časa in energije, so zgrajene v pesku. Trajni so samo naši odnosi z ljudmi. Obstaja možnost, da bo prej ali slej prišel val in odnesel tisto, kar smo zgradili s toliko truda. Ko se bo to zgodilo, se bo lahko smejal samo tisti, ki se bo imel s kom držati za roke.

Skozi vsa leta študija smo lahko prijeli za roke svoje družine, sorodnike, prijatelje. Zato se na tem mestu v imenu diplomantov in v svojem imenu zahvaljujem vsem, ki ste nas podpirali in nas usmerjali po pravi poti, do tega svečanega trenutka.

Za to, da lahko danes s ponosom držimo diplome v roki, se moramo zahvaliti našim mentorjem in somentorjem. Brez vas to ne bi bilo mogoče. Zato se vam, v imenu vseh diplomantov, iskreno zahvaljujem za vse vaše nasvete, strokovno pomoč in usmerjanje pri nastajanju diplomskih nalog.

Zahvaljujemo se tudi vsem profesorjem in asistentom, ki so poskrbeli, da so naše naloge tehnično brezhibne in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k nastajanju naših diplomskih nalog. Hvala vam za vaš trud.

Fakulteti za turizem v Brežicah se zahvaljujemo za vso pridobljeno znanje in izkušnje, kar nam bo vsekakor pomagalo pri nadaljnji karieri.

Nenazadnje pa dolgujemo zahvalo tudi vsem zaposlenim na Fakulteti za turizem. Hvala vam za vso pomoč, usmerjanje in podporo, od prvega informativnega dneva Fakultete za turizem, pred več kot tremi leti, do danes. Če ponovim besede, ki se vsako leto pojavijo na uvajalnem dnevu: Z izbiro študija na Fakulteti za turizem, smo sprejeli najboljšo odločitev v našem življenju.

Dovolite mi, da končam z mislijo Eleanor Roosevelt. Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj. Spoštovane diplomantke, spoštovani diplomanti. Diploma je za nami, sedaj zremo v prihodnost. Čas je za nove podvige, nove dosežke. Če bomo verjeli v svoje sanje, nam bo uspelo.

Hvala.

 

 

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije