SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

05.10.2016 ob 12:50

Sprejem študentov v študijskem letu 2016/17

Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru smo v ponedeljek, 3. 10. 2016, pozdravili študente in tako začeli s študijskim letom 2016/17. Na uvodnem predavanju so se študenti seznanili s potekom študija, izpitnim redom ter pisanjem seminarskih nalog. Študentski svet FT UM jih je pogostil s skodelico kave ob Dnevu kave, nato pa so si ogledali še predavalnice ter Knjižnico Brežice, kjer se nahaja tudi fakultetna knjižnica.

Poseben sprejem za študente prvih letnikov smo sicer pripravili že v petek, 30. 9. 2016. Študenti višjih letnikov so predstavili svoje lastne izkušnje glede študija, pripravili pogostitev z bogračem, fakulteta pa je med bruce razdelila bruc paket uporabnih informacij in študijskih pripomočkov.

V tem študijskem letu je Fakulteta za turizem vpisala več kot 110 študentov prvih letnikov visokošolskega, univerzitetnega in magistrskega programa Turizem. Tako se je trenutno skupno število študentov zvišalo na 268, končna številka pa bo znana po zaključku tretjega vpisnega roka. Rezultati kažejo na pozitiven trend zanimanja za študij turizma kot perspektivne panoge. Med letošnjimi študenti pa je tudi 7 študentov iz tujine, ki so prišli v Brežice prek programa za izmenjave študentov Erasmus+. Sošolce iz Finske, Češke, Poljske, Srbije in Makedonije so domači študenti toplo sprejeli, jim izrekli dobrodošlico v Posavju ter jim omogočili prijazen vstop v novo študijsko leto.

Fotogalerijo utrinkov s sprejema brucev in prvega študijskega dne si oglejte tukaj.

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije