SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

26.09.2016 ob 03:27

Študenti Fakultete za turizem so bili člani žirije Zagreb Tourfilm Festivala

V Zagrebu je od 21. do 23. 9. 2016 potekal peti Zagreb Tourfilm festival, na katerem tekmujejo filmi turistične promocije. Festival sodi pod okrilje CIFFT - Comité International des Festivals du Film TOURISTIQUE, ki združuje mednarodne filmske festivale po vsem svetu.

 

Petemu Zagreb Tourfilm festivalu, katerega glavni organizatorji so Balduči Film In Turistička zajednica grada Zagreba, sta se letos pridružili tudi članici Univerze v Mariboru, Fakulteta za turizem in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Študenti omenjenih fakultet so se pridružili žiriji festivala (ŽELJKO SARIĆ – predsednik žirije, SLAVIJA JAČAN – članica žirije, LATICA IVKOVIĆ- članica žirije, SEYHMUS CAN SARACOGLU – član žirije, BERNARDIN MODRIĆ – član žirije, ALEXANDER KAMMEL – član žirije) in izbrali najboljši turistični film po izbiri študentov.

 

Na zaključni gala večerji v hotelu Esplanade v Zagrebu so Grand Prix podelili turškemu filmu HOME OF TURQUOISE, medtem ko je nagrado za življenjsko delo prejel Đuro Tomljenović, sicer širše poznan kot resen, kompetenten in strokoven gospodarski in turistični novinar oziroma analitik ter glavni urednik in vodja turistične oddaje "Turistička klasa" na HRT.

 

Nagrado za najboljši film po izbiri študentov je podelil dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr Boštjan Brumen za film Polar Night Magic (Finska). S sodelovanjem na tem dogodku je Fakulteta za turizem pokazala, da se uspešno povezuje z najboljšimi mednarodnimi dogodki in turističnimi organizacijami.

 

Več informacij lahko najdete na http://zagreb-tourfilm.com/.

Zmagovalni film Students choice Award - POLAR NIGHT MAGIC: https://www.youtube.com/watch?v=9OfBou1tTjw

Zmagovalni film Grand Prix - TURKEY: HOME OF TURQUOISE: https://vimeo.com/159324138

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije