SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Obvestila

25.03.2015 ob 10:38

1. letniki - Pomembno --> sistematski pregledi.

Študente prvih letnikov obveščamo, da imajo v mesecu maju predvidene zdravniške preglede v zdravstvenem domu Brežice.

Pregled se bo izvajal pri zdravnici Nataši Mesarić, dr.med., spec. pediater.  – drugo nadstropje!

Namen sistematičnih preventivnih pregledov je aktivno spremljanje rasti in razvoja, odkrivanje morebitne zdravstvene problematike in svetovanje.

Obsega oceno telesne višine in teže, splošnega telesnega in duševnega zdravja, negativnih socialnih dejavnikov in odkrivanje nezdravih življenjskih navad.

Študenti s seboj morajo prinesti kartico zdravstvenega zavarovanja in knjižico o dosedanjih cepljenjih.

Za študente, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika v ZD Brežice, pa je priporočljivo, da prinesejo zdravstveni karton. Podatki nam omogočajo kontinuirano spremljanje njihovega zdravstvenega stanja.

V kolikor nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji pa morajo imeti s sabo EKZZ (Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja) ali obrazec MED ZZ (sporazum z državami bivše Jugoslavije), sicer se pregled plača.

 

Študenti, ki nimajo osebnega zdravnika v Brežicah, morajo priložen obrazec odnesti izpolniti osebnemu zdravniku in ga na dan pregledati imeti s sabo! Obrazec pdf

Termini pregledov. (priloga)

Študente pozivamo, da se pregleda udeležijo, saj imajo v drugih letnikih predvideno prakso, kjer se zahteva opravljen pregled. V nasprotnem primeru je naslednje leto pregled plačljiv.

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije