SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Obvestila

07.11.2016 ob 10:24

Pomembno: DIPLOMSKA DELA V Š.L. 2016/2017

Spoštovane študentke, spoštovani študentje,

ste v tretjem letniku ali absolventu dodiplomskega študija, katerega sestavni del je tudi zaključno oziroma diplomsko delo. Čeprav se mogoče zdi še daleč do konca se bodo dnevi, tedni in meseci hitro odvrteli, zato je čas za razmislek o vašem diplomskem delu. Pisanje diplomskega dela je zahteven in vsekakor odgovoren proces, tako za avtorico oziroma avtorja kot tudi za mentorico oziroma mentorja. V ta namen, vam na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru pripravljamo določene aktivnosti, ki vam bodo v pomoč.

1. RAZPISANE TEME ZAKLJUČNIH DEL V Š.L. 2016/2017

V prvem koraku vam tako posredujemo nekaj idej glede tem diplomskih del, ki so jih pripravili mentorice in mentorji, posameznik lahko v dogovoru z mentorico ali mentorjem seveda izbere tudi drugo poljubno temo iz področja turizma, predloge pa lahko najdete na spletni strani: pod zavihkom študenti/diplomska dela.

V času do konca predavanj v mesecu decembru 2016 tako razmislite o izbrani temi in mentorici ali mentorju, vzpostavite kontakt in se dogovorite za morebitno srečanje oziroma za sodelovanje. To je pomembno predvsem zaradi tega, ker ima vsaka posamezna mentorica in mentor omejeno število prostih mest, le pravočasen kontakt vam bo omogočil, da boste lahko diplomsko delo pisali pri tisti mentorici ali mentorju kjer boste hoteli.

2. DIPLOMSKO DELO – SEMINAR 1. DEL

Takoj v začetku meseca januarja 2017 bodo skladno s spodnjim urnikom organizirana prva predavanja izr. prof. dr. Kneževića, kjer se boste seznanili s postopkom prijave diplomskega dela in priprave dispozicije diplomskega dela, ki predstavlja osnovo za nadaljevanje vašega dela v sodelovanju z mentorico ali mentorjem.

letnik/program

1. srečanje

2. srečanje

3. letnik VS

2.1.2017 ob 12h

16.1.2017 ob 14h

3. letnik UN

4.1.2017 ob 14h

18.1.2017 ob 14h

3. PRIJAVA DIPLOMSKEGA DELA – ROK 13.3.2017

Rok za oddajo dispozicij diplomskih nalog je letos ponedeljek, 13.3.2017. Pri tem ne pozabite, priprava dobre dispozicije je proces, ki vzame precej časa tako vam kot mentoricam oziroma mentorjem, začnite s pripravo dovolj zgodaj.

V mesecu marcu 2017 bo komisija za diplome pregledala dispozicije skladno z uveljavljenim sistemom dela in podala oceno ustreznosti dispozicije diplomskega dela, ter nadaljnje smernice za pisanje naloge.

4. DIPLOMSKO DELO – SEMINAR 2. DEL

V nadaljevanju (začetek poletnega semestra) sledi drugi sklop predavanj izr. prof. dr. Kneževića, kjer se boste seznanili nekoliko bolj podrobno z metodološkim pristopom k pisanju diplomske naloge, pogovarjali se boste o pristopih k anketiranju, intervjujem, terenskemu delu in podobno.

5. PRIPRAVA DIPLOMSKEGA DELA

V kolikor želite uspešno zagovarjati še v tekočem študijskem letu, si svoje delo v sodelovanju z mentorjem ali mentorico skušajte tempirati tako, da imate teoretični del diplomskega dela končan, pregledan in usklajen z mentorico ali mentorjem najkasneje do konca meseca maja 2017. Tako boste lahko v mesecu juniju izvedli empirični del naloge in pravočasno pripeljali zadevo do zagovora.

6. ODDAJA DIPLOME

Pred zagovorom je potrebno opraviti še slovnični pregled naloge in jo uskladiti z navodili za pisanje diplomskih del ter opraviti tehnični pregled. Postopek tehničnega pregleda lahko traja precej časa, vse je odvisno od natančnosti kandidatke ali kandidata pri pripravi dela za pregled in zasedenosti pregledovalcev.

Vse to se sliši zelo kompleksno, a tukaj smo, da vam pomagamo. A pozor, pomagamo, in ne da delo opravimo namesto vas, vas priganjamo in podobno, vse to je skrb vsake posameznice ali posameznika.

Verjamemo, da boste uspešni.

S spoštovanjem!

doc. dr. Mitja Gorenak

predsednik komisije za diplome FT UM

 

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije