SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Obvestila

15.03.2016 ob 07:50

PRILOŽNOSTI OPRAVLJANJA PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI

Spoštovane študentke in študenti Fakultete za turizem UM.

Kot ste bili mnogi med vami že obveščeni, vas opominjamo, da si v urnikih vse študentke in vsi študenti naše fakultete označite termin torek, 29.3.2016 ob 12. uri, ko bo v veliki predavalnici Gimnazije Brežice potekal seminar na temo MOŽNOSTI IN PRILOŽNOSTI OPRAVLJANJA PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V TUJINI. Doslej smo na naših seminarjih več poudarka namenili opravljanju delovne prakse v podjetjih in organizacijah v Sloveniji, toda ker se zanimate tudi za možnosti opravljanja delovne prakse v tujini, posebej za vas organiziramo ta seminar, zato pričakujemo vašo udeležbo v polnem številu.

Seminar bo potekal po sledečem programu:

§  Ob 12. uri bo institucionalni koordinator za Erasmus+ iz Univerze Maribor gospod Mladen Kraljić predstavil Erasmus+ program, ki se nanaša na področje praktičnega usposabljanja v tujini z razpisom za pridobitev štipendij, program EU za sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa, ki je namenjen izboljšanju spretnosti in zaposljivosti mladih ter posodobitvi izobraževanja in usposabljanja.

§  Ob 13. uri bodo iz organizacije JOB TRUST TEAM iz Grčije predstavili možnost opravljanja prakse na destinaciji Grčije.

§  Ob 14. uri bo privlačne programe predstavil programski koordinator Klemen Perko iz študentske potovalne agencije STA potovanja, kjer že 15 let organizirajo poletno delo ter možnosti opravljanja praktičnega usposabljanja ter študija za mlade v ZDA, Kanadi, Avstraliji, na Novi Zelandiji, v Londonu, Španiji, Italiji in na Portugalskem.

Prakse in delo v tujini so odlična priložnost za pridobitev znanj, ki jih v Sloveniji težko dobimo, hkrati pa si ob delu izboljšamo znanje tujega jezika, spletemo nove vezi in spoznamo delo v novem okolju. Na predstavitvi bo izvedena tudi nagradna igra in podeljenih bo nekaj brezplačnih mednarodnih študentskih izkaznic ISIC.

Lepo povabljene vse študentke in vsi študenti naše fakultete, tako visokošolski kot univerzitetni programi, še posebej lepo vabljene študentke in študenti prvih letnikov, da že sedaj pričnete razmišljati o tem, kje boste opravljali obvezno praktično usposabljanje, ki nosi v naših študijskih programih kar veliko težo, da boste lahko pridobili čim več uporabnih znanj in izkušen. 

Za morebitne informacije o dogodku se lahko obrnete na pred. dr. Leo-Marijo Colarič-Jakše lea.colaric-jaske@um.si.

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije