SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Obvestila

01.09.2015 ob 10:50

Tehnični pregled diplomskih del

Spoštovane študentke in študenti, bodoči diplomanti,

 

V izogib dolgim čakalnim vrstam pred skrajnimi roki za diplomiranje in v želji po čim bolj jasnem in razumljivem postopku diplomiranja smo na Fakulteti za turizem pripravili več navodil in vam jih tudi osebno predstavili. Na spletni strani fakultete lahko pod zavihkom »študenti ð diplomska dela« najdete shematično prikazan celoten postopek, pravilnik, navodila in vzorčne dokumente ter obrazce.

Ker pa se je v zadnjih dneh na Referat za študijske zadeve in na asistente, zaposlene na FT,  obrnilo kar nekaj študentov, želimo poudariti še nekaj pomembnih informacij, da bodo postopki tekli čim bolj gladko in ne bo zapletov pri doseganju rokov.

Diplomsko delo je vaša odgovornost, tako po vsebinski kot po tehnični plati, ki jo dokazujete z izjavo o avtorstvu. Kar boste dali iz rok, je vaše ogledalo. Zato:

1.       Da boste lahko pravočasno diplomirali, morate poskrbeti sami s pravočasnim dokončanjem naloge (uskladite se z mentorjem). Referat lahko v postopek za zagovor odda le popolne oddane vloge ob pogoju, da so izpolnjene vse ostale študijske obveznosti (vključno s sem. nalogami, izpiti, zagovori…).

2.       Naloga mora biti pred dokončno oddajo lektorirana in tehnično urejena. Lekturo dokazujete s potrdilom lektorja, tehnično urejenost potrdi asistent. Vendar, asistent ne ureja tehnično vaše naloge – to morate opraviti sami. Asistent le pregleda in opozori na napake. Preden nalogo oddate asistentu v pregled, poskrbite sami, da bo napisana skladno s tehničnimi navodili, ki jih najdete na spletni strani FT. Naloge, ki ne bodo napisane skladno z navodili za pripravo pisnih del na FT, asistenti lahko zavrnejo in zahtevajo od vas, do jo najprej uredite, kar pa bo podaljšalo celotni čas oddajanja diplome. Zato nalogo urejajte sproti in poskrbite, da bo v njej čim manj napak. Priporočamo tudi, na nalogo najprej predložite v lekturo, jo uredite in šele nato v tehnični pregled pošljete asistentu.

 

Želimo vam veliko volje in elana ter uspeha pri pisanju diplom!

Študentski referat FT UM

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije